Elegant Rose

Vildjästvatten

Hur man startar en vildjäst till ljus fördeg/surdeg. Fick detta receptet av en föreläsare i skolan. Så jag tänkte att jag även skulle testa de hemma. Så det har jag gjort, dock fick den stanna "hemma, hemma" inte där jag bor nu. Så jag har ingen koll på den, vilket är lite tråkigt men vi får se hur den klarar sig :)
Du behöver detta för att starta den:
1000 g vatten
500 g ekologiska russin, obesprutade vindruvor, persikor, äpplen eller fikon
250 g socker
100 g honung
 
Blanda och låt stå tills jäsningen är i full gång. Ca 3-6 dagar, sila sedan bort frukten. 
Jag gjorde bara hälften av receptet och de räcker om man är hemmabagare.
 
Kommer lägga ut vidare beskrivning när jag är tillbaka från Stockholm, så på måndag/tisdag får ni fortsättningen :)
 
 


Life of Johanna

spännande och se hur det går med den sen :)

Svar: Ja, vi får se hur de går :) De e min första surdeg :)
Ida

2014-09-30 20:04:41
URL: http://lifeofjohanna.se
Sara

Vilket roligt tips :)

Svar: Japp vi får se om de lyckas, det är ju min första surdeg :)
Ida

2014-10-01 10:06:20
URL: http://www.baakochmaat.blogg.se
Magdalena

Men så kul och spännande. Trodde det var vin du gjorde först. 😉 hi hi

Svar: Haha ja de skulle de kunna varit ;)
Ida

2014-10-01 20:43:19
URL: http://www.bakaochdekorera.blogspot.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:




Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus