Röd vinbärsgelé
Om man har massor av vinbär som jag har här hemma. Så tycker jag att gelé är ett bra tips på vad man kan göra av alla bär. Det är supergott till kött sen i vinter :)
Du behöver:
1 kg röda vinbär
4 dl vatten
4 dl vatten
3/4 kg till varje liter saft.
Gör så här:
Koka bär och vatten 3- 5 minuter utan socker, se till att bären mosas eller kokar sönder.
Sila bären och samla upp saften för att sedan tillsätta sockret.
Sila bären och samla upp saften för att sedan tillsätta sockret.
Rör ner sockret lite i sänder så att de hinner lösa sig innan saften åter igen börjar koka.
Låt den sakta koka under omrörning i 8-20 minuter, den ska börja tjockna när den är klar.
Låt den färdiga gelé massan stå några minuter, tag bort skummet och den tunna hinnan som bildas på ytan. Den kan även tas bort när den kokar upp.
Låt den färdiga gelé massan stå några minuter, tag bort skummet och den tunna hinnan som bildas på ytan. Den kan även tas bort när den kokar upp.
Häll gelén på burk. Och låt svalna, sen är det bara att förvara den till senare :)
kaffehörnan
Gud vad gott och vad duktig du är på att fota
Svar:
Ida
kaffehörnan
Lyssna gärna på henne på Youtube
Hon sjunger en låt som heter Songbird
Caroline Rasmusson heter hon
Maskeradgalningen
Mycket vinbär blir det :-)
Svar:
Ida
Ebba Bergengren
Vad kul med gelé! Det ska jag prova :D
Svar:
Ida
onlytwofriends.blogg.se
Ser god ut måste testa någon gång!
Svar:
Ida
Trackback