Saffranskladdkaka
Det behövs:
3 ägg
150 g smör
100 g mandelmassa
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 msk vanlijsocker
1 krm salt
1 g (2 paket) saffran
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen ett i taget. Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
Smält smöret och blanda i saffranet, tillsätt de sedan i smeten. Använd en slickepott för att få med all saffran som är kvar i kastrullen.
Smörj och bröda en form med löstagbara kanter eller så klipper du till en rund bit av smörpapper och lägger i botten på formen och sedan smörar och brödar den.
Om man vill kan man stoppa i äppelskivor i kakan innan man sätter in den i ugnen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 18-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Servera med en klick grädde.
Amanda
Låter gott!
Svar:
Ida
Ida
Ser gott ut!
Svar: Det är bra att ha ett enkelt och bra bloggnamn.
Svar:
Ida
felicia
gott :)
Svar:
Ida
Emmelie
Det här är jag sugen på att testa :-D
Svar:
Ida
Trackback