Kryddig rulltårta med lingon
Du behöver:
2 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 1/2 dl rivna morötter
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk
Fyllning:
250 g mascarpone
1 1/2 dl rårörda lingon
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 1/2 dl rivna morötter
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk
Fyllning:
250 g mascarpone
1 1/2 dl rårörda lingon
Sätt ugnen på 250˚C.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (för 1 tårta). Smörj papperet med lite matfett.
Blanda mjöl med bakpulver och kryddorna. Vispa ägg och socker. Rör ner mjölblandningen, morötterna och mjölken i smeten och bred ut den på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö lite socker på rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt den få kallna på galler.
Blanda mascarponen med lingonen. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (för 1 tårta). Smörj papperet med lite matfett.
Blanda mjöl med bakpulver och kryddorna. Vispa ägg och socker. Rör ner mjölblandningen, morötterna och mjölken i smeten och bred ut den på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö lite socker på rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt den få kallna på galler.
Blanda mascarponen med lingonen. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop.
Tips: Vispad grädde är också gott att blanda till fyllningen med rårörda lingon.
KassandraPalma
så smarrigt!
Svar:
Ida
Alice
lät himlarns gott!
Svar:
Ida
Life of Johanna
Smarrigt! Det får nog testas en dag
Svar:
Ida
Trackback