Kryddig kaka med lingonfrosting
Ugn: 200 grader
Häll av, skölj och mixa 1 förpackning kokta stora vita bönor (400 g).
Vispa 2 ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt i en bunke, ca 3 minuter.
Tillsätt bönmoset, 1 dl gräddfil och 100 g smält smör.
Vispa till en jämn smet. Sikta ner 3 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk bakpulver, 1 tsk malen ingefära, 1 tsk malen kanel och 1 tsk malen kardemumma och blanda noga.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Låt svalna.
Vispa 2 ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt i en bunke, ca 3 minuter.
Tillsätt bönmoset, 1 dl gräddfil och 100 g smält smör.
Vispa till en jämn smet. Sikta ner 3 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk bakpulver, 1 tsk malen ingefära, 1 tsk malen kanel och 1 tsk malen kardemumma och blanda noga.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca. 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Låt svalna.
Lingonfrosting:
Vispa 200 g färskost av philadelphiatyp, 50 g rumsvarmt smör och 3/4 dl florsocker.
Rör ner 1 dl frysta lingon.
Bred detta över kakan. Garnera med sockrade frysta lingon.
Rör ner 1 dl frysta lingon.
Bred detta över kakan. Garnera med sockrade frysta lingon.
Jossie
Oj riktigt annorlunda med bönor i
Svar:
Ida
Sanna Preifelt - JULKALENDER ❤
Wow, vad grym du är :)
Svar:
Ida
Linda
bra tips!:D
Svar:
Ida
Emmelie
Å, det här känns som en kaka helt i min smak! :-D
Svar:
Ida
bexollila
å så supergott de där såg ut :o
Svar:
Ida
Ida
Du är jätte duktig!
Svar:
Ida
KassandraPalma
åh så gott!
Svar:
Ida
eftermiddagsfika.blogg.se
Riktigt gott. Lingon förgyller nästan allt som har pepparkakskrydda i sig.
Svar:
Ida
Trackback