Elegant Rose

Choklad beskvier

ca. 15 stycken

Ingredienser

Biskvi bottnar
225 g mandelmassa
1,5 st äggvitor
0,75 dl socker

Smörkräm
200 g rumsvarmt smör
1 dl äggula
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
lite cocao eller smält choklad om man vill ha smak på smörkrämen

Garnering
150 g mörk blockchokld
 
Gör så här:

Börja med bottnarna: Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.
Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar.
Baka i 175 grader 15-20 minuter.
Tills bottnarna har fått fin färg. Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.
 
Smörkrämen: Vispa smöret "pösigt".
Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret.
Smaksätt med cacao (kan även bytas ut till annan smak).
Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.

Garnering: Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering.
Går jätte bra att frysa in och spara till andra tillfällen.
 
Lycka till! =)


Sara

Åh vad sugen jag blev på en biskvi nu :) Verkligen jättefina :)

Svar: Tack :)
Ida

2014-11-13 14:47:38
URL: http://www.baakochmaat.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:




Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus